Erzsébetliget esküvő

DOBÓ CSOKOR

A házasságkötés után már nincs szükség a menyasszonyi csokorra, hiszen megérkezett a boldogság, melyet a virágcsokor jelképezett. Így alakult ki az esküvői csokordobás szép szokása. A hagyomány szerint a menyasszony a szertartás végén hátat fordít a násznépnek és a hajadon lányok gyülekezetébe dobja a menyasszonyi csokrát. Úgy tartják, hogy a csokrot elkapó szerencsés lány lesz a következő, aki férjhez megy.

Erzsébetliget esküvő

Erzsébetliget esküvő

Erzsébetliget esküvő

A csokor eldobása ma már nem csupán egy hagyomány, hanem elmaradhatatlan, igazán különleges és szórakoztató programpontja is az esküvőnek. Nem csak a hajadon lányok, hanem bizony az egész násznép izgatottan várja. Arról nem is szólva, hogy milyen elképesztően jó fotók és videók készülnek erről a jeles eseményről, melyek mind-mind örök emlékek maradnak számotokra.

Deák Udvarház esküvő

Deák Udvarház esküvő

Deák Udvarház esküvő

Deák Udvarház esküvő

Azonban a menyasszonyok ma már ennél sokkal jobban ragaszkodnak a gyönyörű menyasszonyi csokrukhoz, eldobás helyett szívesebben tartják meg az esküvő teljes időtartamára és azt követően is emlékbe. Éppen ezért mi külön dobó csokrot készítünk számotokra, mely jellemzően a menyasszonyi csokor kisebb változata. Így a régi, szép hagyománynak is hódolhattok, s közben megtarthatjátok a szépséges virágkompozíciótokat is.

Vajdahunyad vára esküvő

Vajdahunyad vára esküvő

Ha te azon kevesek közé tartozol, akik nem szeretnék megtartani a menyasszonyi csokrukat az esküvő teljes időtartamára (és utána tartósítva megőrizni emlékbe), akkor persze dönthetsz úgy, hogy a saját virágcsokrodat dobod el. Ebben az esetben viszont nagyon ügyelj arra, hogy az összes számodra fontos fotó és videó még a csokordobásod előtt elkészüljön, különben üres kézzel maradsz a képeken…

Festetics Palota esküvő

Festetics Palota esküvő

Festetics Palota esküvő


ÁRAJÁNLAT

Személyre & helyszínre szabott, teljes körű esküvői dekoráció, 1 helyen minden! 2023-as bérleti díjak, 60.000 Ft AJÁNDÉK szolgáltatás, pénz visszafizetési garancia, áfa mentes árak: